Nivala Areena 2019: Puhetta energiasta – Onko energiamuodolla väliä alueen kehitykselle?

Nivala Areena 2019: Puhetta energiasta – Onko energiamuodolla väliä alueen kehitykselle?

Pohjois-Suomen merkittävin keskustelutapahtuma Nivala Areena tiistaina 9.7.2019.

Tilaisuus alkaa klo 18 Uikko Areenalla.

Tämän vuoden Nivala Areenan teemana on energia. Haluamme herättää keskustelua ajankohtaisesta energia-aiheesta mm. aluetalouden näkökulmasta sekä erilaisten energiamuotojen mahdollisuuksista ja haasteista. Reilun tunnin mittaisessa keskustelussa avataan tätä aihetta eri alojen asiantuntijoiden näkökulmasta juontajan johdolla.

Nivala Areenan panelisteiksi on vuosittain kutsuttu vaikutusvaltaisia henkilöitä, jotka ovat oman alansa asiantuntijoita aina vuosittain vaihtuvaan tapahtuman teemaan liittyen. Viime vuonna Areenan teemana oli maaseudun tulevaisuus ja keskustelijoina mm. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Valion toimitusjohtaja Annika Hurme ja tulevaisuustutkija Timo Aro. Tänä vuonna keskustelijoiksi on kutsuttu valtakunnallisesti tunnettuja henkilöitä, poliitikkoja ja asiantuntijoita, joille energia-asiat ovat tärkeitä. Kutsuttujen joukossa ovat mm. kansanedustaja Ville
Skinnari, elinkeinoministeri Mika Lintilä, kansanedustaja Pekka Haavisto, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Tampereen yliopiston professori Ilkka Ruostetsaari ja TM Voiman
toimitusjohtaja Kim Tahkovuori. Osa heistä on jo ilmaissut suostumuksensa tapahtuman keskustelijoiksi.

Aiempien vuosien keskustelu on ollut antoisaa ja kiinnostavaa. Myös itse panelistit ovat olleet tyytyväisiä keskustelun sisältöön ja Nivala Areenan toteutukseen. Areena on kerännyt kiitettävät määrän nivalalaisia ja ulkopaikkakuntalaisia kuulijoita: viime vuonna juhlavuoden Nivala Areenalla katsojia oli noin tuhat. Nivala Areenan järjestelyistä vastaa Nivalan kaupunki yhdessä Liikuntakeskus Uikon ja Keski-Pohjanmaa konsernin kanssa.

Nivala-Areena on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Nivalan kesän päätapahtumista. Sen näkyvyys alueen medioissa on ollut laaja, samoin kuin ihmisten kiinnostus sitä kohtaan yli kuntarajojen. Ajankohtaisten asioiden esille tuominen laajan asiantuntijoista koostuvan paneelin kautta on toteutettu laadukkaasti, tyylikkäästi ja yleisöä sekä panelisteja kiinnostavasti.

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Jukka Turunen
Nivalan kaupungin hyvinvointijohtaja
jukka.turunen@nivala.fi
040 3447 371

Heidi Kangaskokko
Nivalan kaupungin kulttuurituottaja
heidi.kangaskokko@nivala.fi
040 3447 318