Esiintyjät ja tapahtumat

Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaali järjestetään 11.-17.7.2022.

 

 

Ensimmäinen esiintyjä astuu lavalle keskiviikkona 13.7. ja esiintyjänä on Apulanta!

Apulanta starttaa kesän timanttisen livekiertueensa heinäkuussa 2022! Ensimmäisenä juhlitaan bändin 30-vuotista uraa Olympiastadionilla järjestettävässä A30-megakonsertissa, jonka jälkeen yhtye kiertää kesän kuumimpia festivaaleja aina elokuun loppuun saakka. Apulanta on kiistatta yksi maamme suosituimmista rock-yhtyeistä.

Heinolassa vuonna 1991 perustettu yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen. Apulanta on julkaissut ilmiömäisen suosion siivittämällä urallaan yhteensä 12 albumia, kokoelmalevyjä, livetallenteita ja lukuisan määrän ep:itä ja singlejä. Jokainen julkaisu on noussut virallisten listojen kärkeen ja lähes kaikki myyneet jalometalliin oikeuttavia määriä. Bändi on esiintynyt vuosien varrella loppuunmyydyille keikka-areenoille ympäri maata, ja heistä on tehty mm. kirjoja ja elokuva. Apulanta on ollut aina kaikessa tekemisessä itsenäinen suunnannäyttäjä ja valloittanut aitoudellaan koko Suomen kansan puolelleen.

Apulanta nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla ke 13.7.2022. Samana iltana esiintyy myös Jannika B. Samalla lipulla pääsee molemmille keikoille!

Liput Tiketistä

 

 

Jannika B

 

Jannika B on pop-sähikäinen, jonka kappaleet soivat radioiden soittolistoilla tiuhaan. Suoratoistopalveluissa kappaleita on striimattu jo yli 60 miljoonaa kertaa. Artisti on julkaissut kolme albumia, joista viimeisin, on platinarajan ylittänyt Toinen nainen.

Tuoreet singlet Mania ja 17.6. julkaistava P.A.S.K.A antavat esimakua tulevasta Laserkantri-albumista, josta ei asennetta puutu! Kesän tulevilla keikoilla juhlitaan Jannika B:n 10-vuotista artistitaivalta uudella timantiksi hiotulla bändillä, jonka riveissä soittaa suomen tunnetuimpia muusikoita!

Keikoilla kuullaan jo klassikoksi nousseita megahittejä, kuten Seuraavaan elämään, En luovu susta koskaan ja Aamun takana. Lisäksi kuullaan myös tulevan albumin vielä julkaisematon kappale, joka kantaa syksyllä julkaistavan Ihmisen muotoinen-kirjan nimeä! Setissä kuullaan takuuvarmasti myös Vain elämää-ohjelman 11. kauden jättihitiksi noussut ja sarjan Youtube-katsojaluvuissa historiaa tehnyt koskettava versio Klamydian Pyyntö-kappaleesta.

Jannika B nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla ke 13.7.2022. Samana iltana esiintyy myös Apulanta. Samalla lipulla pääsee molemmille keikoille!

Liput Tiketistä

 

Aurora

Aurora

 

Aurora keikalla Uikon Taikaa-kaupunkifestivaaleilla torstaina 14.7.2022.

Keikka on ilmainen!

 

 

Kyösti Mäkimattila ja Kake Randelin

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja biisintekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.
Kyösti Mäkimattila keikkaili jo ennen tangovoittoaan Varjokuva-yhtyeen kanssa, mutta voiton myötä hän siirtyi rumpujen takaa solistin paikalle. Yhtye saavutti kahdesti Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden.

Liki 200 keikan vuosivauhdilla keikkaillut Kyösti Mäkimattila on yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön. Mäkimattila on saavuttanut pitkäjänteisellä työllään niin levyttävänä artistina kuin keikkailevana esiintyjänä tanssilavojen pääesiintyjä-statuksen.

Kyösti on julkaissut Varjokuva-yhtyeen kanssa neljä albumia vuosina 2007-2012 ja soolona viisi albumia vuosina 2013-2018. Seuraava albumi ja runokirja ilmestyvät vuonna 2021.
Mäkimattilalta on ilmestynyt levyjen ohella yhteensä neljä runokokoelmaa. Viimeisimmän on toimittanut runoilija Heli Laaksonen.

Kyösti Mäkimattila on oman tuotannon lisäksi tehnyt kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt satoja laulutekstejä, joita ovat levyttäneet mm. Arja Koriseva, Tomi Markkola, Aki Samuli ja Susanna Heikki.

Kake Randelinilla on kertynyt suuri määrä hittejä ja kultalevyjä vuosien varrelta  ja kuumana pysynyt keikkakysyntä on pitänyt Mäntyharjun pojan aktiivisesti tien päällä vuodesta toiseen. Kake osallistui vuonna 1979 Syksyn sävel -kilpailuun kappaleella ”En unta saa”. Kappale karsiutui kilpailusta, mutta se esitettiin ohjelmassa Syksyn Sävelen Karsitut. Finnlevy-tuottaja Timo Lindström näki ohjelman ja päätti kiinnittää Kaken levy-yhtiön artisteihin. Loppuvuodesta 1979 ilmestyi single, joka sisälsi kappaleet ”En unta saa” ja ”Kirje kotiin”. Singlen kappaleista ”Kirje kotiin” nousi hitiksi. Kaken suuria hittejä ovat muuan muassa ”Kirje kotiin”, ”Tarja”, ”Avaa hakas” ja ”Kielletyt tunteet”. Hänen neljä ensimmäistä albumiaan myivät kultaa (yli 25 000 kpl), joista Huoleton ja Kop Kop Kop -albumit myivät yli 50 000 kpl, saavuttaen platinamyyntirajan. Vuonna 1983 Randelin sai kappaleestaan ”Avaa Hakas” Emma-patsaan (vuoden iskelmä). 2000-luvulla työ musiikin parissa on jatkunut säännöllisenä, keikkailuna ja eri levytyksinä. Vuonna 2002 julkaistiin ”Hitit”-albumi, joka sisältää Kaken 1980-luvun suosituimpia kappaleita, uudelleen levytettynä.

 

Kyösti Mäkimattila ja Kake Randelin keikalla perjantaina 15.7.2022.

Liput Tiketistä

 

 

 

 

 

Beast In Black keikalla lauantaina 16.7.2022. Lämmittelybändinä Scars of Solitude.

Liput Tiketistä

 

 

 

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kaksi kertaa parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Kolme kahdeksasta Hevisauruksen albumeista on yltänyt kultarajoille, kaksi myynyt platinaa ja vuoden 2009 Jurahevin kuninkaat –esikoisalbumi myi jo ensimmäisenä vuotenaan tuplaplatinaa.

Uusin studioalbumi Mikä minusta tulee isona? julkaistiin syyskuussa 2017 ja uuden albumin nimeä kantava jurahevimusikaali sai ensi-iltansa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Musikaali on saanut osaltaan hyvin positiivista palautetta tarinastaan. Mikä minusta tulee isona? kannustaa kaikenlaisen tekemisen arvostamiseen ja omien unelmien kuuntelemiseen ja tavoittelemiseen. Yhtye on tehnyt aikaisemmin neljä samanmoista musikaalia vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2013.

Hevisaurukset ovat herättäneet mielenkiintoa myös Yhdysvalloissa ja muualla maailmalla. Muun muassa Argentiinassa soittava yhtye Hevisaurios sai palkinnon parhaasta lasten levystä Gardel Music Awardissa vuonna 2013. Hevisauruksesta onkin hyvää vauhtia kasvamassa kansainvälinen ilmiö, eikä saurusten hevihuuto jää pian keneltäkään kuulematta!

Hevisaurus nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla su 17.7.2022.

Hevisauruksen lipulla pääset myös jäähallissa olevaan Crazylandian pomppulinnaan sekä kahteen ulkona olevaan tivolilaitteeseen Hevisauruksen esityksen jälkeen.

Liput Tiketistä