Esiintyjät ja tapahtumat

Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaali järjestetään 11.-17.7.2022.

Ensimmäinen esiintyjä astuu lavalle keskiviikkona 13.7. ja esiintyjänä on Apulanta!

Apulanta starttaa kesän timanttisen livekiertueensa heinäkuussa 2022! Ensimmäisenä juhlitaan bändin 30-vuotista uraa Olympiastadionilla järjestettävässä A30-megakonsertissa, jonka jälkeen yhtye kiertää kesän kuumimpia festivaaleja aina elokuun loppuun saakka. Apulanta on kiistatta yksi maamme suosituimmista rock-yhtyeistä.

Heinolassa vuonna 1991 perustettu yhtye on saavuttanut lähes kaiken mahdollisen. Apulanta on julkaissut ilmiömäisen suosion siivittämällä urallaan yhteensä 12 albumia, kokoelmalevyjä, livetallenteita ja lukuisan määrän ep:itä ja singlejä. Jokainen julkaisu on noussut virallisten listojen kärkeen ja lähes kaikki myyneet jalometalliin oikeuttavia määriä. Bändi on esiintynyt vuosien varrella loppuunmyydyille keikka-areenoille ympäri maata, ja heistä on tehty mm. kirjoja ja elokuva. Apulanta on ollut aina kaikessa tekemisessä itsenäinen suunnannäyttäjä ja valloittanut aitoudellaan koko Suomen kansan puolelleen.

Apulanta nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla ke 13.7.2022. Samana iltana esiintyy myös Jannika B. Samalla lipulla pääsee molemmille keikoille!

Liput Tiketistä

 

 

 

28. helmikuuta 1985 syntynyt Jannika B on lähtöisin musikaalisesta perheestä. Pienestä pitäen on hänen elämänsä täyttänyt musiikki, laulu ja tanssi. Jannika oppi tanssimaan jo ennen kuin edes käveli ja rytmi oli heti hallussa.  Balettiharrastus alkoi jo 3-vuotiaana ja siitä asti hän on ollut lavalla kuin kotonaan.

15-vuotiaana Jannika muutti pois lapsuudenkodistaan päästyään kansainväliseen IB-lukioon Vaasaan. Vaasassa ystäväpiiri koostui musiikkilukiolaisista joiden kannustamana Jannika vaihtoi tanssin lauluun perheeltä ja sukulaisilta piilossa.

Monelle suurena yllätyksenä Jannika osallistui vuonna 2007 idols kisaan ja pääsikin aina semifinaaleihin asti. Vuoden 2007 idols-kisaa seuranneet muistavat yleensä kokkolalaisen Jannikan punapukuisena tyttönä joka valloitti monen sydämen iloisuudellaan ja aitoudellaan.

Pitkään haavena ollut laulajanura on antanut odottaa, mutta keväällä 2011 Jannika päätti ottaa onnen omiin käsiinsä, kääriä hiat ja alkaa hommiin!

Jannika aloitti esikoisalbuminsa teon omakustanteisesti yhdessä tuottaja Jonas Olssonin ja lauluntekijä Heidi Maria Paalasen kanssa alkuvuodesta 2011. Artisti lähti siis omin voimin liikkeelle, keräsi tiimin ympärilleen ja päätti toteuttaa unelmansa oman visionsa kautta. Loppuvuodesta 2011 Jannika B julkaisi Onnenpäivä –singlen ja teki huikean työn raivaten tiensä Onnenpäivä -sinkullaan jo mm. YleX:n ja NRJ:n soittoon. Katso Onnenpäivä –video täältä

Levy-yhtiötä Jannika ei missään vaiheessa edes havitellut, vaan ajatus oli paketoida koko juttu omannäköiseksi ja julkaista levy itse. Menestyksen myötä Jannika kuitenkin huomasi tarvitsevansa isomman tiimin ympärilleni ja yhteinen sävel löytyi Sony Musicin kanssa, jossa motivaatio tehdä töitä yhteisen päämäärän eteen oli vahva. Alkuvuodesta 2012 Jannika B solmi mittavan yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa.

Debyyttialbumin toinen single, Hulluksi onnesta, ilmestyi kesäkuussa 2012. Kappale on ensimmäinen sinkkujulkaisu Jannika B:n oman ONA-levymerkin alta. Sen on säveltänyt Lolene Everett & Elias Kapari ja sanat ovat Jannika B:n käsialaa. Katso Hulluksi onnesta-video täältä

Levyn kolmas sinkkulohkaisu, Seuraavaan elämään, julkaistiin lokakuussa 2012 ja oli monet viikot Suomen radioiden soitetuimpia kappaleita. Youtubessa sillä on yli miljoona katselukertaa.

Kaikki rohkeus-debyyttialbumi julkaistiin 1.2.2013 Jannika B:n oman Ona -levymerkin kautta. Levy nousi heti julkaisuviikolla sijalle 3. Suomen virallisella albumilistalla.

Jannika B:n toinen albumi Šiva julkaistiin 28.3.2014 ja viihtyi useita viikkoa Suomen virallisella albumilistalla.

Syksyllä 2014 Jannika B solmi levytyssopimuksen The Fried Musicin kanssa.

YleX:ltä ”Tee-se-itse-popitar” -lempinimen saanut artisti on osoittanut kaikille, että unelmat voivat toteutua jos vain tahto ja rohkeus riittävät.

Jannika on pitänyt matkansa alusta asti blogia netissä josta voi edelleen reaaliajassa seurata hänen omaa tietään tähtiin. Blogiin Jannika on myös haastatellut alan ihmisiä antamaan ”vinkkejä” siitä kuinka voi päästä unelmassaan eteenpäin.

Jannika B nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla ke 13.7.2022. Samana iltana esiintyy myös Apulanta. Samalla lipulla pääsee molemmille keikoille!

Liput Tiketistä

 

Aurora

Aurora

 

Aurora keikalla Uikon Taikaa-kaupunkifestivaaleilla torstaina 14.7.2022

Keikka on ilmainen!

 

 

Kyösti Mäkimattila ja Kake Randelin

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja biisintekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.
Kyösti Mäkimattila keikkaili jo ennen tangovoittoaan Varjokuva-yhtyeen kanssa, mutta voiton myötä hän siirtyi rumpujen takaa solistin paikalle. Yhtye saavutti kahdesti Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden.

Liki 200 keikan vuosivauhdilla keikkaillut Kyösti Mäkimattila on yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön. Mäkimattila on saavuttanut pitkäjänteisellä työllään niin levyttävänä artistina kuin keikkailevana esiintyjänä tanssilavojen pääesiintyjä-statuksen.

Kyösti on julkaissut Varjokuva-yhtyeen kanssa neljä albumia vuosina 2007-2012 ja soolona viisi albumia vuosina 2013-2018. Seuraava albumi ja runokirja ilmestyvät vuonna 2021.
Mäkimattilalta on ilmestynyt levyjen ohella yhteensä neljä runokokoelmaa. Viimeisimmän on toimittanut runoilija Heli Laaksonen.

Kyösti Mäkimattila on oman tuotannon lisäksi tehnyt kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt satoja laulutekstejä, joita ovat levyttäneet mm. Arja Koriseva, Tomi Markkola, Aki Samuli ja Susanna Heikki.

Kake Randelinilla on kertynyt suuri määrä hittejä ja kultalevyjä vuosien varrelta  ja kuumana pysynyt keikkakysyntä on pitänyt Mäntyharjun pojan aktiivisesti tien päällä vuodesta toiseen. Kake osallistui vuonna 1979 Syksyn sävel -kilpailuun kappaleella ”En unta saa”. Kappale karsiutui kilpailusta, mutta se esitettiin ohjelmassa Syksyn Sävelen Karsitut. Finnlevy-tuottaja Timo Lindström näki ohjelman ja päätti kiinnittää Kaken levy-yhtiön artisteihin. Loppuvuodesta 1979 ilmestyi single, joka sisälsi kappaleet ”En unta saa” ja ”Kirje kotiin”. Singlen kappaleista ”Kirje kotiin” nousi hitiksi. Kaken suuria hittejä ovat muuan muassa ”Kirje kotiin”, ”Tarja”, ”Avaa hakas” ja ”Kielletyt tunteet”. Hänen neljä ensimmäistä albumiaan myivät kultaa (yli 25 000 kpl), joista Huoleton ja Kop Kop Kop -albumit myivät yli 50 000 kpl, saavuttaen platinamyyntirajan. Vuonna 1983 Randelin sai kappaleestaan ”Avaa Hakas” Emma-patsaan (vuoden iskelmä). 2000-luvulla työ musiikin parissa on jatkunut säännöllisenä, keikkailuna ja eri levytyksinä. Vuonna 2002 julkaistiin ”Hitit”-albumi, joka sisältää Kaken 1980-luvun suosituimpia kappaleita, uudelleen levytettynä.

 

Kyösti Mäkimattila ja Kake Randelin keikalla perjantaina 15.7.2022.

Liput Tiketistä

 

 

 

 

 

Beast In Black keikalla lauantaina 16.7.2022. Lämmittelybändinä Scars of Solitude.

Liput Tiketistä

 

 

 

Neljän dinosauruksen ja lohikäärmeen muodostama koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Räyhäkäs juraheviyhtye on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja palkittu kaksi kertaa parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Kolme kahdeksasta Hevisauruksen albumeista on yltänyt kultarajoille, kaksi myynyt platinaa ja vuoden 2009 Jurahevin kuninkaat –esikoisalbumi myi jo ensimmäisenä vuotenaan tuplaplatinaa.

Uusin studioalbumi Mikä minusta tulee isona? julkaistiin syyskuussa 2017 ja uuden albumin nimeä kantava jurahevimusikaali sai ensi-iltansa Linnanmäen Peacock-teatterissa. Musikaali on saanut osaltaan hyvin positiivista palautetta tarinastaan. Mikä minusta tulee isona? kannustaa kaikenlaisen tekemisen arvostamiseen ja omien unelmien kuuntelemiseen ja tavoittelemiseen. Yhtye on tehnyt aikaisemmin neljä samanmoista musikaalia vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2013.

Hevisaurukset ovat herättäneet mielenkiintoa myös Yhdysvalloissa ja muualla maailmalla. Muun muassa Argentiinassa soittava yhtye Hevisaurios sai palkinnon parhaasta lasten levystä Gardel Music Awardissa vuonna 2013. Hevisauruksesta onkin hyvää vauhtia kasvamassa kansainvälinen ilmiö, eikä saurusten hevihuuto jää pian keneltäkään kuulematta!

Hevisaurus nähdään Uikon Taikaa 2022 -kaupunkifestivaalin lavalla su 17.7.2022.

Liput Tiketistä