Info

Festivaalialue, sijainti ja saapuminen

Uikon Taikaa- kaupunkifestivaali järjestetään Nivalan Liikuntakeskus Uikossa (Kalliontie 57).

Yleisön sisäänkäynti tapahtuu Uikon etupihan puolelta (paikka merkitty kyltein). Alueella on yksi yleisön sisääntuloportti, josta ohjautuu kaista lipun tarkastukseen. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat hieman venyä ennen ovien aukaisua, joten saavuthan tarpeeksi ajoissa!

Festivaalialue löytyy alla olevasta kartasta:

 

 

Ovien aukeamisajat löytyvät Uikon taikaa -nettisivuilta jokaisen esiintyjän kohdalta, esiintyjät ja tapahtumat -välilehdeltä.

Saapuminen Uikolle suositellaan tapahtuvan jalan, julkisella tai esimerkiksi polkupyörällä. 5.-7.7. välisenä aikana Nivalassa vietetään samaan aikaan herättäjäjuhlia.
Uikon etupihan parkkialueen kapasiteetti on rajoitettu. Autoja suositellaan pysäköitäväksi herättäjäjuhlien parkkialueille 5.-7.7. välisenä aikana. Parkkialueilta kulkee n.20min välein linja-auto kyyditys, joka pysähtyy myös Liikuntakeskus Uikon kohdalla. Juha Tapion keikan jälkeen klo.01.00 linja-auto tekee yhden kierroksen herättäjäjuhlien parkkialueille takaisin ja pysähtyy myös Viihdekeskus Tuiskulaan.

Herättäjäjuhlien lähiliikenteen linja-autot ajavat kahta reittiä:
Henkilöautojen pysäköintialue P1 Peltoparkki — juhla-alueen pääportti — Liikuntakeskus Uikko — Keskusta, linja-autoasema ja Hotelli Puustelli — Kirkko — Pysäköinti P1 Peltoparkki (lähestymiskartassa sinisellä)
Henkilöautojen pysäköintialue P2 Ammattiopisto — Nivalan keskusta — juhla-alueen pääportti — Pysäköinti P2 Ammattiopisto (lähestymiskartassa punaisella)

Lähiliikenteen aikataulu:

pe 5.7. klo 10–22.30
la 6.7. klo 7–23.30
su 7.7. klo 7–18

Kuljettajat rahastavat nonstop-busseissa kuljetuksen ja pysäköinnin 5 €/hlö. Perhelippu 10 € (2 aikuista ja alle 12-vuotiaat lapset vanhempien seurassa). Busseissa on käteismaksu. Hinta sis. vapaat päiväkohtaiset bussimatkat lähiliikenteen busseissa ja henkilöauton pysäköintimaksun.

Herättäjäjuhlan parkkialueiden kartta löytyy alta:

Liput

Liput myydään ennakkoon sivustolla www.uikontaikaa.fi

Liput myynnissä myös Liikuntakeskus Uikossa ja Nivalan keskustassa Herättäjä-Yhdistyksen kaupassa. Muista tulostaa ennakkoon ostetut liput mukaasi tullessasi festivaalialueelle!

Liikuntakeskus Uikko: uikko@nivala.fi tai 044 445 7420.

VIP-liput

VIP-paketti sisältää VIP-passin, sisäänpääsyrannekkeen, lämmin buffet-aterian, 2 juomalipput, pöydät ja istumapaikat, oman sisäänkäynnin, VIP-alueen WC:t, narikan ja Pauligin-kahvikeitaan. VIP-liput on myynnissä vain 18 -vuotta täyttäneille.

Varaa VIP-paikkasi: uikontaikaa.fi, Uikon asiakaspalvelu 044 445 7420.

 

Ikärajat

Juha Tapio, Samuli Edelmann ja Jokeri Pokeri Box ovat ikärajattomia. Juha Tapion ja Samuli Edelmannin keikoilla on käytössä anniskelualueet, jonne pääsy on kielletty alle 18 vuotiailta. Vip-liput ovat myynnissä vain 18-vuotta täyttäneille.

Sami Hedbergin keikka on kielletty alle 18 vuotiailta.

Nivalan nuorisotoimen, Nelemun ja Nivalan kaupungin yhteistyössä järjestämä NivaGemut – Goes Uikon Taikaa tapahtuma on ilmaistapahtuma 13-vuotta täyttäneille nuorille.

 

Esteettömyys

Festivaalialueelle on pääsy myös pyörätuolilla. Festivaaliin kulkeminen tapahtuu Uikon etuoven kautta, jossa sijaitsee myös pyörätuoliramppi. Jäähalliin sisälle tultaessa sijaitsee ramppi lattiatasolle. Pyörätuoliasiakkaille ei ole erikseen merkattua paikkaa, vaan halutessaan esityksiä voi seurata mistä haluaa.

Turvallisuus

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen.

Narikka ja tavaransäilytys
Festivaalialueella ei ole erikseen narikkaa.

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on ehdottomasti kielletty. Järjestyksenvalvojan huomatessa omien juomien käytön, on hänellä oikeus poistaa asiakas pois tapahtuma-alueelta.
Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 0,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.
Kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.
Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Ensiapu
Alueella ei ole erillistä ensiapu pistettä, mutta alueella on päivystävää ensiapuhenkilöstöä.A

Palvelut

Ruoka

Uikossa on palveleva kahvila/grilli, joka on auki kaikkien tapahtumien ajan.
Uikon etupihalla pääovien läheisyydessä palvelee myös jäätelökioski Uikon normaalien aukioloaikojen mukaan.

Anniskelu

Festivaalialueella sijaitsee jäähallin molemmissa päissä erikseen aidatut anniskelualueet, joihin pääsy on kielletty alle 18-vuotiailta. Molemmilla anniskelualueilla on järjestyksenvalvoja tarkistamassa henkilöllisyystodistuksia.
Alaikäisille suunnatuissa tapahtumissa on festivaalialueella mahdollista ostaa karkkia, pientä naposteltavaa ja virvoitusjuomia.

Maksutavat

Festivaalialueella käy niin käteinen kuin digitaalinenkin raha. Suosittelemme käyttämään korttia maksamiseen.